Rate this post
דוקטור הלל וקסלר מסביר את החשיבות בביסוס התזונה שלך על כל אבות המזון ובגיוון רב, כמקובל בתזונה ראויה לבני האדם. תבחרי במאכלים שלא מכבידים יותר מדי על מערכת העיכול שלך, רק את יודעת מהם סוגי המזון שגורמים לך לאי נעימות, צרבת וגזים, תנסי להמנע ככל האפשר ממאכלים אלו.
- המשך פעילות גופנית תורם לחילוף החומרים ולהתמודדות נוחה יותר עם המשקל העודף שמתלווה במהלך ההריון. בחלק גדול מסוגי הפעילות הגופנית כגון: רכיבה על אופניים, פעילות ספורט קופצנית והליכון, ניתן להמשיך ולעסוק גם במהלך ההריון, לפחות עד חודש חמישי. במהלך ההריון קיימת תופעה של שינוי מרכז הכובד והיציבה של האישה ההרה, ועל כן, משתבש מנגנון שיווי המשקל, מכאן הצורך להמנע מכל אותם ענפי הספורט הקשורים ליציבה ושיווי משקל. שחייה מומלצת בכל שלבי ההריון, עד הלידה. אין ספק ששמירה על כושר מספקת תרומה מכרעת לאיכות ההריון בסימסטר האחרון, לאיכות הלידה והיכולת לשיתוף פעולה מצד היולדת וגם לאיכות ההחלמה לאחר הלידה. יש להוריד את העצימות מהאימונים במידה ואת לא חשה בשיאך, ובכלל יש לבצע פעילות מתונה, בהתאם לחודשי ההריון ובהתאם לאיתותים שתקבלי מהגוף שלך.
- שעות שינה משפיעות על תהליכים רבים בגוף, בין היתר מחסור בשינה מוסיף לחץ ועצבים למשך היום.
- להפקיד על סיבים תזונתיים לצורך תחושת שובע ארוכה יותר ולפעילות סדירה של מערכת העיכול. עד השליש האחרון להריון אין צורך בתוספות מזון למיניהם. יש להתייעץ עם רופא מומחה טרם נטילת תוספים ובכל מקרה, אין הוכחה חד משמעית לצורך בתוספת ויטמינים לתזונה מאוזנת במהלך ההריון.
- אל תצאי מהבית בלי "ערכת נשנושים". כדאי שאותה ערכה לא תכיל פחמימות רבות בכדי למנוע מצב של מאזן קלורי חיובי מדי. תקחי איתך מאכלים קלים, זמינים שיקלו על בחילות במקרה הצורך. הכוונה היא לקרח, מלפפון, ג'ינג'ר, ירקות דלי קלוריות, כרוב, כרובית, ניתן להוסיף מעט לימון ומלח לשיפור הטעם.
לסיכום, ד"ר הלל וקסלר מדגיש כי יש להקפיד על פעילות גופנית מתונה בשילוב עם תזונה נכונה ושגרתית ככל האפשר. חשוב לשים לב לאכילה מגוונת ומאוזנת, תוך שימוש בכל אבות המזון, ללא שימוש מוגזם באף אחד מהם כמובן. בנוסף, יש לקחת בחשבון את כמות הקלוריות שמכניסים ומוציאים ולהשתדל לשמור על איזון (מאזן קלורי), וכך בעצם ליצור תשתית תזונתית לכל תקופת ההריון. העצות הללו יסייעו לך לא רק בתקופת ההריון אלא גם בהתאוששות לאחר הלידה ובחזרה לשגרה. עד שבועיים מיום הלידה האישה מאבדת כ-8-9 ק"ג שהעלתה כתוצאה ממשקל ישיר של הלידה, היתרה הם תוצאה של שומן שהצטבר.